Sjyst och schyst är schysst att skriva

Hur skriver du?
På svenska?: Sjyst, sjysst, schyst, schysst
Ordet kommer från franksa juste och betyder riktigt, rättsvis, enligt reglerna

Trött ikväll

Jag slumrade till några minuter innan Idol ikväll, inte likt mig. Antar att det beror på att jag inte vilat under dagen som jag gjort så duktigt den senaste veckan i alla fall. Nästan en hel timme kvar till kvällens Idol-resultat och jag vet inte om jag orkar vänta, ganska osjyst att dra på det så länge faktiskt.
Min käre sambo nästan beordrade mig att lägga mig efter Idol. Vet inte om det var för att han tycker jag behöver det eller för att han ville se Skånefruar (haha heter det så?), utan några dumma kommentarer. Han får visst inte nog av skit den där karln. Sen var det tydligen Kungarna av Tylösand också. Ni ser, det blir ju inte bättre.

Gick för övrigt fint på MVC idag. Alla mina känningar och nya ont och allt vad det är är fullt normalt. Suck. Jag hade bestämt att det var på gång nu lixom. Jag sa till BM att jag inte vill se henne förrän på efterkontroll nästa gång och hon håller tummarna för detsamma. Men helt ärligt det här kan lika gärna dröja en hel månad till. åååh nej nej nej, jag vill inte det, jag tillåter det inte, det går inte helt enkelt!

Otroligt söta

Titta vilka otroligt söta väskor jag hittade! Ja för att inte tala om skorna. Glada färger och hur gulligt som helst alltihop!
Skor på väldigt små barn har jag dock inga goda erfarneheter av, Jacob sparkade bara av dem när man väl lyckats få på dem så den här gånger väntar jag ett tag. Men fina är dem.


Zoo Pack 269:-  (www.iob-butiken.se)


Andy Tracks Babysko 199:- (iob-butiken.se)

Raka linjer

Utan linjal. Genialt eller onödigt?
Det här gillar jag, en smart sak. Hur ofta lyckas man egentligen göra en rak linje och faktiskt stryka under och inte över det man skrivit?
Dessutom finns en variant som även mäter linjen man gör.  Den gamla otympliga linjalen kan egentligen slänga sig i väggen.
Onödigt för den vanlige, priset är med största sannolikhet högt och kanske inget man direkt utrustar sina skolålders barn med i alla fall. Genialt för den som ofta arbetar med raka linjer och understrykningar (typ?) Kanske är det också en produkt för den extremt pedantiske.





Constrained ball av Giha Woo

Sov gott lilla du

Spjälsängen är bäddad och bara väntar på vår lilla älskling.
I like alot. Underbara färger och mönster.







För övrigt har den här dagen inte haft så mycket att bjuda på.
Inte mer än en massa ont och sådant tråkit tjafs. Har vart helt mör i hela kroppen idag och allt känns lite udda.. Skönt med MVC-besök imorn.

Inget vatten, inga värkar

Nääe, det hände ingenting.
Jag hade nästan hoppats på att komma i en liten halvjobbig sits, men det gick ju bra det här. Nu är jag däremot helt slut.
Fick shoppat en del i alla fall, visar lite imorn. :) Nu måste jag lägga mig och försöka sträcka ut mig en stund, en väldigt liten stund, ja så länge jag kan andas tillräckligt.


Desperate Housewives

ÄNTLIGEN!
Som jag har längtat! Jag är inte den stora TV-tittaren direkt. Men när det är Desperate Housewives, då sitter jag som klistrad. Det är lixom min TV-tid och inget får störa (okej amning i höst). Jag har inga andra TV-måsten förutom möjligen Idol, men det är inte så hysteriskt.
Åh, så underbart att det börjar nu igen.. + för hösten. :)


Spänning på stan


Egentligen är orkeslösheten total men det trotsar vi idag. Jacob och jag ska ta en sväng på stan i eftermiddag. Lite läskigt med lite eftertanke, det skulle ju inte förvåna om vattnet går i nån butik just idag. Men men det är ingen idé att skjuta på någonting nu, lill-killen behöver lite nya kläder och jag behöver ta en runda på apoteket.
Det kan ju bli spännande också, jag har ju faktiskt ingen aning om hur jag skulle bete mig i en situation där vattnet går och jag står i en butik med famnen full av kläder och dragandes på en barnvagn. Förstås med telefon i högsta hugg.



Snällast vore ju om bara värkarna satte igång förresten, om det nu ska bli något..

Newton soffbord

Grymt snyggt! Men kanske inte så praktiskt med två småbarn?

Newton belönades med Nordiska Design Priset 2009
Design: Staffan Holm, Dan Sunaga
www.karl-andersson.se


Joackim kom hem i eftermiddags med en broschyr för detta soffbord och ett fånigt flin. Visst det är verkligen görsnyggt men jag höll på bli galen när han sa att han redan beställt ett. Direkt började jag pladdra på om att det troligen är för stort, att glasskiva kanske inte är så smart med småbarn, vem får torka det sjutton gånger om dagen? Risken att det går i tusen bitar är säkert också ganska stor. Dessutom måste jag vara med när det gäller hemmet och vi har sagt att vi ska vänta in soffan innan vi väljer nytt bord.
Kanske var jag mest upprörd över att han faktiskt gjort detta val helt utan mig, att han faktiskt gått in i en inredningsbutik utan mig, och more> av alla.. utan mig.
Men ibland kan han få små påhittiga ryck min man och komma hem med diverse grejer, liksom han ibland kan komma med små påhittiga skämt, som han dessutom drar på eller rent av glömmer bort och kvar går jag i tron om att det är så. Men den här gången kom jag snart på att han bara drev med mig. :)
Puh. Snyggt och definitivt ett vill-ha. Men kanske inte just nu. (eller?)

Oförskämt snygg

Oförskämt snygg och höggravid! Inte illa va?

Igår blev det lite kräftskiva för vår del. Mycket trevligt trots att det inte blev någon längre kväll eftersom både jag och Jacob var med hehe. Men det var så otroligt härligt att bara för en stund träffa dessa underbara människor. Jacob var helt slut efter att han bestämt skulle jaga och jagas av alla kring bordet.
Och jag fick en massa fina komplimanger, bland dem; "Du ser så fräsch och pigg ut" och "det är oförskämt att vara så snygg när man är höggravid" (den gillar jag). Det vara bara att tacka och ta emot och passa på att glänsa en stund för att sedan fortsätta känna sig som en pustande flodhäst och lika smidig som ett kylskåp ungefär.
Hur jag nu kan se så pigg och fräsch ut kan jag inte alls förstå med tanke på att jag inte får sova om nätterna, troligen har min dagsvila gjort nytta. :)


Dösöndag

Känns nästan som när man gick i skolan. Hatade söndagar, dumt att gnälla över att det var dags för skola nästa dag istället för att njuta av en ledig dag. Ja, klok var man inte.
Dessutom var söndagarna nästan jämt gråa då. Som idag, och vi har haft en riktig slödag såhär långt. Jag klättrar nästan på väggarna när inget direkt görs.
Nu har grabbarna tagit en sväng till stranden, för att fiska krabba? haha..ha Vi får väl se hur det går, Joackim trodde det skulle räcka med en klädnypa, alltså utan bete. Nåja ett litet äventyr åtminstone, och framförallt lite frisk luft. Det är ingen ide att jag följer med då jag bara begränsar alla möjligheter till det mesta just nu. Jag får ta en sväng på balkongen lite då och då istället.
Tjingeling

Höggravid+natt=skit

Jag är sömnlös (astrött) och illamående. Det är fan inte så kul det här va.
Läser här att man kan känna sig lite illamående före förlossning.. hm? Låt det bli snart då. Så här vill jag inte må ett par veckor till. Jag kan ge det helgen..

Nu prövar vi att sova lite igen.. Nu i ro, slumra in, i bädden så fiiin..

Barnvagn

Nu har vi hämtat hem vagnen; den står bäddad, klar och bara väntar på bebis.
Jag verkligen älskar den. Är den inte fin? :)
Så blir det som nytt igen när sittdelen ska på med helt annan färg. Det är ju toppen.




Nej inte BB än

Jag har bara haft fullt upp med sjukt barn och kräks idag.
Svärmor ringde ikväll men ingen av oss kunde svara just då, hon prövade även mobiler utan resultat och lämnade ett halvt hysteriskt meddelande i vilket hon undrade om vi var på BB.
Lustig min söta svärmor, om det vore så väl skulle ju hon vart här. Farmor och farafar ska ju vara barnvakt när det är dags. Kanske, tänker jag i alla fall att det är klokt då att ringa dem så fort det verkar vara på gång. ;)

Vecka 38


 

Slutspurten nu och vi går och bara väntar på att det ska starta vilken dag som helst.
19 dagar kvar, det tror jag inte på. Vill denne ut som Jacob är det bara 11 dagar kvar. :)


Barnet
Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång.
Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Mamma
Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.
Den allra sista tiden  brukar gravida kvinnor  ägna mycket tid åt att ”boa”. Städa, pyssla, gå igenom lådor och garderober. Samtidigt som detta är ett förberedelsearbete blir det också en bearbetning av det förgångna.

Saknar jobbet

Och mina underbara kollegor. De ringde för en stund sen bara för att höra hur det är med mig. Jag har velat åka dit och hälsa på men det är lite svårt för mig att ta mig dit eftersom det är en bit sen vill jag träffa så många som möjligt, inte heller så lätt då vi jobbar skift och så olika.
Det får nog bli sen när liten har kommit helt enkelt.

Det är inte särskilt roligt att bara vara hemma, med ett mående som pendlar mellan halvbra till dåligt och rent av skit.

19 dagar kvar

Nu är det minsann inte långt kvar! Om 19 dagar beräknas vår efterlängtade bebis komma till oss.
Mamma, pappa och storebror längtar så efter dig lilla älskade..

För er som är nyfikna sen när det är dags, eller när jag plötsligt inte skriver nåt mer.
Glöm inte att kolla webbisar. :)

Eller gå in på www.lthalland.se hitta webbisar till höger på sidan och välj BB; Varberg.

Jacob på webbisar -07
Världens vackraste barn.

Ny kropp igen..

Nu kommer jag snart få en ny kropp igen, som dessutom kommer att fortsätta förändras den närmaste tiden..
Min kära vän Ida tycker inte att jag behöver Reeboks easytone skor som (kanske) kan ha lite, lite extra effekt på rumpa och lår när jag snart ska ut och röra mig normalt igen. Men tro mig, jag kommer att behöva dessa. Den enda rörelse jag kunnat tillämpa de senaste månaderna är en slags ank-vankning på väldigt korta rundor, alltså inte mer än behövligt.
Senare blir det ett par stavar också. Men först vagn, skor och ett jävla tempo!
Var tvungen att bemästra en trappa häromdagen. Det var det värsta på länge. Visserligen dels för att jag har ont av att gå i trappor men jag var helt slut! Jag har inte heller gått i någon trappa på evigheter men en trappa liksom? Okej jag är höggravid men jag tvivlar fan på min kondition även efter detta.
Sammanfattningsvis vill jag nog komma fram till är att jag knappt kunnat röra mig på flera månader, har troligen noll kondis och ett jävla anamma att komma i någorlunda form igen. :)

Synd är det ju att man är lite halvt handikappad. Sist när jag ville få igång värkarna sprang jag upp och ner i trappor, dammsugade sjutton gånger om dagen liksom det ena och det andra. Hur det egentligen är med det där vet jag inte men då inbillade jag mig i alla fall att det fungerade. Den här gången får jag förlita mig på att vila är det som gäller! :)

Sjukling igen..

Jahopp, då har Jacob dragit på sig en förkylning igen och det är anledningen till att bloggen ekar idag.
Han har ännu ingen feber men en riktigt jobbig hosta. Usch jag tycker så synd om honom, hoppas samtidigt jag slipper undan. Småbarnsbaciller är inte att leka med.

Dagens outfit

haha näää! Skojar bara.
eh? Kanske dags att knoppa nu..

 




Babystuff

Lite stuff till bebben.



Mjuka böcker som tål tugg och dregel.
Att börja läsa i tid är rätt. Jag har alltid läst för Jacob, ja nästan sedan han var nyfödd. Det är mysigt att läsa med/för sina barn och det ger väldigt mycket för både barn och förälder.
Man kan inte börja för tidigt men det är heller aldrig försent att börja. :)

Regn, ganska bra ju

Ja, jag har kommit på att regnväder är ganska bra väder för mig just nu. Men det är bara för gummistövlarna! Jag slipper alltså böja mig och ta på mig andra, för tillfället väldigt krångliga skor. Jag kommer snart ändra mig igen, men just nu passar det ju riktigt bra med regn.

 

Jag är väldigt stolt över denna oerhört snygga bild. Var tvungn att fota med min värdelösa mobilkamera då vår inte mycket bättre digitalkamera helt ballat ur. Det suger.


Och så blev det..

Alliansen som fortsatt regernig. Mycket bra.
SD i riksdgen. Skam.

Det är la bara till att vänta och se vad det blir av det här nu. Hoppas på en så bra lösning som möjligt, ja det bästa hade ju naturligtvis varit egen majoritet för alliansen, och att övriga partier i riksdagen som hela tiden varit tydliga med att inte ge SD något inflytande också tar ansvar nu.

Jag har röstat, har du?

Valvaka nu!
Spännande TV. Rätt nervöst också. Vänta.. förbannat nervöst! oo



Vaken kl. 6

Pigga och glada! Eller kanske inte.. Nu är i alla fall jag grymt trött.
Det blir nog en trevlig dag idag. Det är bara jag som har rätt att gnälla. Jag var snäll och lät Joackim sova till han själv behaga vakna (nu), DET är lyx! För min del får det helt enkelt bli en power-nap sen, måste ju orka med valvaka ikväll!

Snygg häck!

Reebok easytone - ett definitivt måste!



Eller också är de bara sjukligt osköna och fungerar inte alls, men klart värda att ge en chans i alla fall.
Annars är ju lite extra hjälp inte fel när man ändå ska röra på sig. En feminim sko. hihi
Ja, jag ser verkligen fram emot att kunna röra mig normalt igen. :)

Lyckad shopping

Det gick faktiskt som på räls idag, vi hittade vad vi var ute efter och det gick undan faktiskt. Kanske berodde det på att jag inte skulle ha något? Fast Joackim verkade vilja köpa mig en ny jacka (?) Han är en riktig gulljävel min man. :)

Här är några av våra inköp

Joackims favoritchinos fanns nu i svart! Dessa byxor är verkligen grymt snygga. Och skjortor från Peak sitter som smäck på min karl. ;)



Till Jacob skulle vi ha en höstjacka, istället har vi nu rustat för vintern, med en 3 i 1 jacka som alltså funkar även i höst. Fantastiskt bra ju. Och så slipper vi tänka på det sen. Han fick nya höstskor också, samt inneskor till dagis. Och så var det ju nya regnkläder. Jag älskar grönt och stjärnor, det här kunde inte bli mycket bättre!
Ja, jag vet att det är Jacob som ska ha dem på sig, men han tyckte också de var snygga. "Perfekt" sa han när vi provade. Jacob är alltid med och väljer sina kläder. :)



Sedan blev det lite annat smått och gott. Själv köpte jag mig en ny mascara.

(Förresten det är svårt att fota på det här viset utan att magen ska ta plats på bilden)

Gosig höst

Bebis gosiga och supersöta overall..



Och en snuttefilt som är det enda jag har skaffat som går i blått, eller snarare turkos. Har också ett matchande, dock neutralt, bäddset. (comin up när sängen är bäddad) :) Älskar det.





Idag ska vi iväg och shoppa lite till grabbarna också, jag väntar till senare när jag får plats i normala kläder igen. Hösten är definitivt här, vädret är skit och lite mer höstvänliga kläder är behövligt, inte minst till lilleman. Typ regnkläder. Det verkligen öser ner här och blåser halv storm.
Så jag pustar och laddar för shopping, puh. Ikväll står inte jag för matlagningen!

Ohly = Katastrof

Det är frustrerande att lyssna på den människan. (för att inte tala om att se de nästan konstanta nickningarna)
Men helt ärligt hur kan han stå och prata om jämställdhet och samtidigt vilja stå som ett j*vla överhuvud och bestämma hur föräldrar ska fördela sin föräldraledighet. Var ligger jämställdheten i det; att en politiker ska bestämma över detta? Var finns valfriheten?
Hur bra blir det för familjen där mannen tjänar betydligt mycket mer, kanske jobbar mycket mer? Eller ska dem garantera den vanligen deltidsarbetande mamman ett heltidsjobb efter 6 månader som mammaledig? Eller mamman som går från studerande till föräldraledig, hon har inget jobb att gå tillbaka till efter halvtids föräldraledighet. Vad ska hon göra när pappan istället måste vara hemma med barnet och dessutom bara få 80% av sin lön? De rödgröna som ständigt ältar klyftor, vad skapar dem här? Och de mammor som vill amma sitt barn längre? Ska dem behöva ge upp det? Alltså, fy.

Men Lars Ohly, han vet bäst han. Självklart ska han styra allt i våra liv.

Är Ohly ens från den här planeten? Och har han för övrigt inget annat argument än att hacka på skattesänkning?

En sådan här regering är lika med katastrof.


ALLIANSEN!

Lite bebbekläder

..Ligger nu nedpackat. Som ni ser har jag inte inte vågat ge mig på att shoppa i blått (eller pojkkläder) än. Det får vänta tills bebis kommit ut. Jag är ju faktiskt inte riktigt riktigt säker..
Jag tror i och för sig att det är en pojke men är någonstans inställd på en flicka för att inte bli så chockad om vi på förlossningen får höra "det är en liten flicka".. och vi: "VA!?"








Min stora lilla kille

Idag är det Jacobs första dag i "lilla klassen" alltså avdelningen för 3-6 års barnen. Vi har dragit lite på det eftersom han började på montessori som ny i våras och var ledig över sommaren.
På toppen av allt var det utflykt idag, med matsäck och allt. Jacob var spänd och tyckte verkligen det skulle bli jättekul. Han har säkert mycket att berätta när han kommer hem.
Min älskade, stora lilla kille :)  Med bebisen hos oss kommer han bli ännu större. Gee. Tiden går så fort.

Vid det här tillfället kändes han också stor, men han är bara 1 1/2 år här.
Vi är på flyplatsen på väg till Gran Canaria och han skulle minsann ha en egen väska att dra.


För övrigt har jag slappat rejält idag med, verkar som att det här med vila är lite min grej just nu. Gick och la mig igen vid åtta imorse när grabbarna hade åkt.. Somna ganska omgående och vakna igen vid 12. Vadå skönt? Nu känner jag dock att tiden sprungit ifrån mig.. Ska ju hämta lilleman om en dryg timme.

BB-väskan packad

Yes, nu ligger det mesta nedpackat och jag är redo! Lets go baby! Eller? I väskan ligger dessutom en lista på de saker jag ännu inte kan packa ned för att jag inte ska glömma något. Känns skönt att väskan är i ordning, jag ska inte behöva tänka på allt det där i sista sekund. Det var faktiskt lite småjobbigt att packa mellan värkarna sist.

Nu är det verkligen dags att beta av allt som är kvar att fixa :)

  • BB-väska - CHECK

Nu tillbaka till val-debatten!

Film

Det fick bli The Break-Up med Jennifer Aniston och Vince Vaughn. En romantisk (?) komedi, dock helt utan romantik. De blev ju inte ens tillsammans i slutet igen. Den var inte särskilt rolig heller för den delen, jag höll på att bli galen på karln och hans beteende sedan var resten av filmen mest nedstämmande.



Men nu har jag sett den i alla fall. Det tog bara strax över tre år, dock hade jag inte missat något direkt. Joackim kollade nämligen på den natten innan Jacob föddes och vi väntade på att åka till förlossningen. Jag kämpade istället med mina värkar men han fick minsann hålla koll på tiden mellan värkarna och hålla käften.
Jag var nog som otrevligast då i början, konstigt nog lättade mitt humör med värkarna sen. :)

Något jag aldrig gör

Nu ska jag lägga mig på soffan och kolla en film. Helt ensam.
Finns det något jag aldrig gör så är det just det. Att se film sådär på dagen när det finns en massa annat att göra, det går lixom inte riktigt. Men idag ska jag unna mig lite lugn.

Vi har några, eller ganska många filmer att välja på, finns ett antal jag faktiskt inte ens sett.



Ja det ser inte ut såhär nu. Detta var förstås innan filmerna kom på plats.


Rödgröna vs. Kungarna av Tylösand

Undrar i vilket program någon har någonting vettigt att komma med?

Frågan är om man ska fortsätta titta på utfrågningen på tv 4.. och spy, eller zappa över till Kungarna av Tylösand.. och spy..?

Inte bra

Nej, jag blev inte mycket bättre efter vila.. Joackim fick komma hem och ta hand om Jacob. Väl på MVC hade det onda lugnat sig och magen kändes inte så hård men illamåendet sitter i än. Livmodern var mjuk när barnmorskan kände, allt var som det ska och värdena var bra. Barnmorskan rådde mig att ringa förlossningen om det kommer tillbaka ikväll eller i natt. Förvärkarna känns normala igen, så jag oroar mig inte värst. Dessutom har jag har haft fruktansvärd halsbränna de senaste dagarna och skulle tro att det kan vara en orsak bakom allt detta.


När vi var färdiga på MVC sa barnmorskan att vi får väl se om vi ses om två veckor.
Det lät ju. :) Jag tycker om min barnmorska.

Ojdå..

Nu känns det inte så bra.. hmm. Lite ont, lite illamående.. Undrar vad det är nu. :s
Kanske ska lägga mig en stund innan lilleman ska hämtas, jag har trots allt vart igång sen tidig morgon.
Faller sig nog ganska fint med ett MVC-besök ikväll, sen blir vill bjudna på middag hos ett par vänner. Skönt att slippa tänka på det med. :)

ouff.

Redig!

Idag verkar jag vara riktigt redig. Jag har redan hunnit bädda sängarna, strukit kläder och plockat färdigt i köket. Så olika det kan vara, andra mornar är man helt slö. En dusch nu bara så kan jag fortsätta reda sen. Kanske rensa och ordna vidare, som jag så duktigt påbörjade med häromdagen.

Ettrigt underverk

Jag har nästan börjat undra om vårt lilla mirakel i magen tror att h*n faktiskt ska sparka sig ut. Fel lilla vän. Det går inte till så.. eller? Snart skulle jag tro det var möjligt.
Inte nog med att jag känner mig helt sprickfärdig, sparkarna/trycken är inte snälla direkt och det ömmar duktigt över magen nu. Ja det känns helt enkelt som att liten tänker ta sig ut den vägen.
Det är inte heller särskilt skönt när h*n sträcker på sig; rumpan trycker åt höger och fötterna åt vänster på ett ofattbart vis. Ser helt mupp ut.
Det är trångt där inne. Kom snart ut till mamma, älskling.

Nu ger jag mig

Fåfänga.

Jag är höggravid, det ÄR fan helt okej att klä sig bekvämt nu. Inte minst när man är hemma och bara tar det lugnt. Jag måste inte heller ta på mig jeans eller nått annat snyggare bara för att hämta min son på dagis, det är säkert bara 300 meter dit och det första jag gör när jag kommer hem är ändå att byta byxor igen för det klämmer så illa. Jag har två par mjukis-gravid-byxor som jag varvar med här hemma, finns absolut inget annat som sitter så skönt just nu. Vanliga kläder är uteslutet för evigheter sen, gravid-leggings går an en kort stund men tillslut kan jag inte andas alls och andra gravidbyxor klämmer åt nedre delen av magen och stackars liten där inne sparkar som en tok.


Nu ska vi snart till affären så jag måste byta om och göra mig i ordning. (<- lixom?)

Tjingeling

Nanny McPhee returns

Familjefilm och barnfilm är definitivt min kategori. Den här vill jag verkligen se, den första är ju fantastiskt mysig, och denna verkar lika söt.
Det är tur att man har barn, visserligen har jag alltid tittat mycket på barnfilm och tecknat men nu har man nästan skyldighet att göra det. Det är bara att njuta, innan man vet av det sitter jag här själv igen och tjatar om att få se den nya disney/pixar filmen som verkar så otroligt rolig och ingen annan vill se den.



Emma Thompson som spelar Nanny McPhee, spelar även Sybil Trelawney i Harry Potter filmerna. Rätt lustiga och smått udda karaktärer..



Men hon är vacker..



Doftar ljuvligt

I söndags fick vi dessa vackra liljor (eller tulpaner som Joackim sa) av ett par vänner. Nu börjar dem slå ut och det doftar ljuvligt! Blomsterland i hela lägenheten.

love it.

"Ska du föda?"

Ja gärna.


Jag bara går och väntar och väntar på värkarna (eller kanske vattnet går denna gång)..
Jag vet, det är massor av dagar kvar men jag väntar ändå.. Går säkert över tiden bara för det. Om jag inte har den här efterlängtade lilla bebisen i famnen senast (!) den 11 oktober. Då gråter jag.

ååh vad vi längtar nu.

Race!

Vilken morsa jag är, värsta grym på att bygga bilbana!
Sen blev det race minsann! Eller vi kraschade mest men det är ju lika kul det. Åtminstone tycker Jacob och jag det. Jacobs far, pedagogen, som köpte banan igår har inte riktigt samma tålamod när det kraschas jämt. Jag fick påminna honom ett antal gånger att vår son bara är tre år och att han köpt en bil-race-bana för barn över 8. Kanske var det dels en leksak till sig själv? Naturligtvis tycker även Jacob att det är kul. :)




Rensa och ordna

Jag kan inte förstå hur mycket man kan samla på sig egentligen, tycker man jämt har massa småtjafs i lådor och skåp som bara ligger där till ingen nytta. Varför behåller man det? Se här t.ex. en korg full med.. lite av varje?
I botten ligger hundratals pennor, behöver jag verkligen hundra stycken? Där ligger en liten, liten fläkt som säkert inte ens funkar och en handdukskrok, en krok? Rosa dessutom, det var bara den blåa jag ville åt.
Hallå vad är det frågan om, jag är ju ordningsam!



Jag är dessutom duktig på att spara papper som jag tror är viktiga, men vad är viktigt att behålla egentligen? Allt har hur som helst lagts på hög i en låda den senaste tiden och jag behöver definitivt få ordning på allt igen.
Ja, nu är det dags att göra ett ryck bland grejorna och papprena. Antar att det inte har vart första prio efter inflyttningen, hmm.. vi flyttade in i påskas.. nåväl allt annat har väl vart roligare.. Eller så har jag helt enkelt inte orkat. Typ..

Let's do it Em. Rensa, kasta, slänga, kasta, ordna, fixa, ordna!

Följ mig med bloglovin

Följ min blogg med bloglovin


trall-all-a-a
..hmm..

Svinblött -

- Inget för minigrisen!



Hur grymt söt är inte den här då?

Duell ikväll

Duellen: Slaget om statsministerposten





De två statsministerkandidaterna ställs mot varandra ikväll i SVT kl 20.00



Spännande. Tittar ni?









Spindeljävlar!

Nu kommer de fram de äckliga små eller faktiskt ganska stora krypen. Och de tar sig in dessutom, nu blir det inspektion av lägenheten varje kväll. Jag missar inte en jävel, jag svär. Inget sånt lever lyx i mitt hem! Jag verkligen avskyr spindlar, lider definitivt av spindelfobi. De som känner mig vet hur illa det är.

Det kryper i hela min kropp just nu då jag höll på att hamna i en riktigt traumatisk situation för en stund sen. Vi kom rätt nyligen hem och när vi skulle parkera ser jag, som tur är långt innan vi parkerar, hur den största mest vidriga spindel jag sett på länge kryper eller krälar (?) ja helt enkelt äcklar sig på garageväggen där jag ska gå av! Jag gapar hysteriskt och flyger ur bilen, den var säkert en meter.. mellan ögonen! Åh jag hade dött om jag inte sett den i förväg och istället stött på den på närmre håll. Fy fan.

Vill helst inte visa min rädlsa för min son, men det är inte lätt. Nu är det han som säger till mig att de inte är farliga och att han räddar mig. Min älskade prins. :)

Någon annan som lider av spindelfobi, eller annan fobi?


Spindeldrömmar i natt, garanterat dålig sömn.

Skitnatt

Vaknade fyra imorse och kunde inte somna om, löste sudoku tills jag äntligen slumrade till igen vid sexsnåret. Underbart. Jag är äckligt trött idag.

Mannen under trappan var inte riktigt min typ av film (serie?) i alla fall.. Jävligt skum och obehaglig på något vis. Gav upp tittandet efter första asvnittet.

Nyttigt är gott

Igår gjorde jag en riktig mumsig sallad till middag, och en sötsug-stillande smoothie till efterrätt. Gott och nyttigt värre, lagom att nytta sig inför helgen då man tillåter sig lite extra.

Men som sagt idag är det fredag så Jacob och jag har bakat pizza och gottat oss i lite annat fredagsmys. Men bara lite, det är ju imorn det är lördag. :) (ja onyttigt är också gott)

Nu ska jag ge mig på lite sorbet och titta på "Mannen under trappan".. om jag orkar. Den är ju så lång, hela kroppen kommer värka innan filmen är slut. I värsta fall får jag väl kolla färdigt imorn, eller vid ett annat passande tillfälle.. nångång.. i ett annat liv.. kanske..

Problem med inlägg!?

De senaste dagarna har det tagit sjuttioelva år för mina inlägg att visa sig på bloggen och nu verkar det värre än värst. Är det fler som har samma problem?


En kort, en lång..

..så blev det soluppgång..

Fast idag småregnar det. Rätt mysigt faktiskt. För övrigt ska vi till BVC idag på 3-års kontroll och den sämsta tiden har vi fått. Blir tvungen att hämta Jacob halv 11 sen är det inte lönt att vara på dagis mer efter det, lunchen missar han också. Dumt.
Sist hade vi en ny sköterska, hon imponerade inte på mig direkt och hon verkade inte gilla att jag råkade ha lite koll jag med. Får se om det är samma idag, sen ska jag ändå byta vårdcentral.

Hej så länge!

Vecka 36


Ja, nu är det trångt där inne. Det går lixom inte ihop, vi krockar bebisen och jag. Det går definitivt inte att böja sig. Jag är alldeles öm vid revbenen och säkert blå på insidan, ömmar när jag bara skrattar till och med. Andningen är underlättad ibland men inte nog, att sova går fortfarande inte alls och kissnödig är man ju jämt.
Det är verkligen nära nu och jag bara längtar. Jag känner ingen större oro inför förlossningen, tänker på det ibland, men det gick ju fint sist och nu lär det (förhoppningsvis) gå fortare, det är klart det känns ju och man blir lite utmattad.

Barnet
Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång.
Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.
Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det.

Mamma
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Ungar är bra härliga

Vid frukostbordet pratade vi om vad vi skulle göra idag..

Jacob:
Jag ska jobba och leka med såhär många kompisar (visar massa fingrar)
Joackim: Åh det vill pappa också göra.
Jacob: Du får leka med kompisarna på ditt jobb och bilarna.
Jag: Vad ska mamma göra då?
Jacob: Städa.

Va?!

Nej Jacob har ingen förvrängd bild av hur sysslorna fördelas här hemma. Han har förstått att jag är hemma när han är på dagis och vi har sagt att jag jobbar hemma nu innan bebisen kommer. Han har helt enkelt dragit en egen slutsats här; mamma vilar och städar. Sen att jag råkar vara lite smått (?) pedantisk och städar mycket har han med största sannolikhet också märkt.
"Mamma, har du tvättat golvet idag" kan han fråga ibland och dra handen över golvet, oftast har jag ju gjort det då. haha han är för söt min lilla prins. Men det är bara uppmuntrande att städningen uppskattas..  Inte minst nu när allt tar så förbannat lång tid.



Ingen härlig dag

Blä. Idag är det inte bra.
Jag är alldeles yr och mår illa, vill bara ligga ner och vila. Hoppas lilleman gjort av med mycket energi idag så han står ut med en, mer än vanligt, utmattad mamma ett par timmar.

Idol 2010

Ikväll sätter det igång!


Wohoo, jag diggar verkligen Idol.
Idol=ännu mer höst (fast fortfarande ganska varmt ute förstås).

Tittar ni på Idol?

Matinspiration

Ja tack!
Dags att åka och handla igen, och jag ska försöka skriva en inköpslista för veckan. Jag älskar att laga mat men just nu har jag verkligen ingen ork. Har noll fantasi och inte ens lust att tänka på mat, vill bara få den serverad. Gärna fisk om någon skulle få för sig att ställa upp. (Svärmor?)
Frågar jag vad Joackim önskar får jag oftast något gott till svar och frågar jag Jacob får jag gröt eller blodpudding till svar. Yaye.



Ganska mycket snyggare än mina inköpslistor.. :s

Sömn, en bristvara

Ja sömn är inte överskattat direkt. Att sova ett par timmar utan att vakna är lyx. Att sova är mest eländigt just nu, det är i alla fall svar på varför varför jag inte lägger mig så fort jag blir trött. Jag har slutat analysera nätterna för längesen, typ hur många gånger och vad klockan är när jag tvunget måste upp på toa och hur mycket klockan är när jag fortfarande ligger vaken efter besöket. Jag kollar inte ens uret när Jacob kommer över till oss. Slarvigt då han bör sova större delen av natten i sin egen säng.
Jag sa för ett tag sen att det ska bli skönt att bli av med allt det onda så man får sova på nätterna, men kom ganska snart på att det kommer fortsätta i ungefär samma bana ett tag till, fast det inte gör ont nånstans. :)
Idag gick jag i alla fall och la mig en stund när killarna åkt till dagis och jobb, sov knappt två timmar med bara ett par bryt. Behövligt. Jag ska ju vila.

Humor

Trött på jobbet? Somliga har det värre..
fniss



Själv är jag inte ett dugg trött på jobbet. Men trött.
Varför sitter man ofta uppe längre än man egentligen orkar på kvällarna? Nattinatt säger jag nu. :)


Tävling om namnnapp

Nu är jag med och tävlar om ett paket namnnappar hos classys.blogg.se
Jacob hade några stycken, så varför inte. Nappar kan man inte få för mycket av. :)

En annan jävla tjej?

I rymden finns inga känslor



Den här filmen verkar helt klockren.
Och det bästa, när hon smäller igen dörren och han upprepar: "en annan jävla tjej?"
haha så bra!

Ingen tid över

Har inte hunnit blogga alls i helgen ju. Fan vad dålig jag är, ska det vara lönt får jag skärpa mig.
Jag har faktiskt inte ens tvättat, så maskinerna går på högvarv idag. Vi har hur som helst haft en underbar helg med våra lika underbara vänner. Tyvärr är ju jag väldigt begränsad i vad jag kan göra med min stora mage och onda kropp men att umgås och bara få njuta av varandras sällskap är ju ändå det bästa. Jag är helt utmattat och grymt trött ändå. :)


Godmorgon

I morse var vi allt trötta, jag fick till och med väcka Jacob. Rätt skönt att slippa vara den som blir hoppad på för ovanlighetens skull. Nej, jag hoppade naturligtvis inte på Jacob.
Ikväll får vi besök, världens bästa vänner (och framtida gudföräldrar) kommer hit och stannar över helgen, bokat sen länge så det ska verkligen bli jättekul! Tänkte för övrigt att jag skulle greja lite här hemma. Får se om jag får något nyttigt gjort, allt tar ju väldigt långt tid när man ständigt behöver sätta sig och vila en stund eller springa på toaletten (typ varje kvart).

RSS 2.0