V.35 många känner sig lättirriterade nu.


VA!? Jag menar är det så konstigt? Bebisen trycker på överallt, det är nu magen står som högst. Det är svårt att andas, sitta, stå, gå och sova. Ja tusan vad tufft det är nu.
Magen är full med bebis.

Klurar med iMac..

Blir inte så mycket uppdateringar här just nu, jag sitter nämligen och klurar och försöker lära mig iMac..  Samtidigt ska vi få över allt viktigt från den gamla datorn till denna och fixa diverse program och hjälp vilket sjå det blev av att bara byta dator. Min käre bror gav snabbkurs över telefon igår kväll i alla fall, tack så mycket för det! Nu ska vi se om jag kan få ordning på något mer. Hej så länge!

Vad blir det för mat?

Jaha, och så fick man ett krav ställt innan Joackim och Jacob åkte till bion..
"Jag vill ha något riktigt gott till middag, med förrätt" Fan jag vill ju ha efterrätt! Hade dessutom gärna sluppit stå i köket hela halva kvällen.
Men vad tror ni om stekt duva med tryfferade jordärtskockor, ärtpuré och duvsky? pfft.
Hade så gärna önskat en lite rödare oxfilébit med något gott till, men det går ju inte. Suck, är för trött för att tänka.

Smidig som ett kylskåp

Så är det med jättemage. Nu är den verkligen överallt, känns som att jag inte har full koll alltid. Den slår (inte hårt alltså) i när jag ska ta mig fram eller så, till och med Jacob krockar eller åker på en däng ibland. Ja han ser man ju knappt längre när han står nära. *fniss

Lördag = godis!!

Åh så gott! =) Jag är en riktig godisråtta jag, får passa på nu innan jag tänker bli hårdare mot mig själv. :p
För övrigt ser det ut att bli en lugn och skön lördag. Grabbarna ska visserligen på bio och se Toy Story 3. Hade gärna följt med men far-och-son tid behövs det med och dessutom kan jag inte sitta still i samma läge så länge.
Jag får väl börja rengöra fönster här hemma eller nåt. haha kul. Men det är riktigt behövligt, till och med Jacob sa i morse att "fönstrena är dammiga".

När bebis har kommit..

När bebis har kommit ska jag:
  • Gå, promenera, gå och gå (fan vad jag ska gå)
  • Komma i mina vanliga kläder igen (minsann)
  • Leka massor med Jacob (jag lovar älskling)
  • Städa hela lägenheten under samma dag (det ska inte behöva ta flera dagar)
  • Dricka kaffe (tack)
  • Vara på världens bästa humör jämt
  • Äta varmrökt lax och goda ostar
  • Träna och yoga
  • Köra bil
  • Dansa som Lady Gaga (?)

Ja, det låter som en plan :p
Alternativt kommer jag amma nästan jämt och inte få tid till något som helst annat och får jag det kommer jag vara för trött för att orka annat än att vila. Hemmet kommer se ut som hej-kom-och-hjälp-mig och jag likaså. Jag kommer definitivt aldrig någonsin komma i mina kläder igen och jag kommer fortsätta avsky kaffe.
= ingen plan, bara ett dumt alternativ.

Telefonkö, enormt kul

Fy vad tröttsamt det är att ringa en massa måste-samtal, försökringskassan måste ha rekordkö jämt. Verkar vara bättre att ringa fredagar än måndagar i alla fall (bara 117 samtal före mig).
Sist jag ringde hade jag nog VIP och kom fram så snart jag slog mitt personnummer. haha Pinsamt. Verkar inte gälla nu dock. Skönt att man vanligen slipper det här.

"Just nu är vi 29 handläggare som arbetar för att hjälpa dig."
Va? Det är inte en jävel som hjälper mig.

iMac (so long PC)

Idag kom vår iMac!
Ganska så väldigt stor.. Jag var nog inte riktigt beredd på att den skulle vara så stor. Hur som helst kommer den ta mindre plats en burken vi har nu, det var ju lite tanken eftersom vi blir av med arbetsrummet när liten kommer. Vi måste nu bara hitta en fin lösning för den här mycket fina datorn. =)


Vääldigt stor, blite kul att se med Jacob jämte.. Han var mindre road.


Att puta med underläppen har ju funkat det senaste dagarna för att få lite som man vill, eller kanske slippa något..
Störtskön unge.


Äntligen kom vi ut!

Idag var Jacobs första helt feberfria dag och det har heller inte blåst halv storm, så vi tog en härlig promenad till havet.. Traskade, eller vankade kanske, ner till havet och tåget förstås (Jacob älskar ju tåg och bommarna och plinget).
Kändes mer eller mindre som en befrielse att komma ut i friska luften en stund. Det är ju inget vidare med sjuka barn, man kan inte göra så mycket och ändå har man ingen tid till något annat.
Min uppdatering här har inte vart särskilt imponerande direkt.




Härligt från dagen..

Fina förvaringsboxar

Förvaring kan man nästan inte få för mycket av i ett barnrum. Jag bara älskar dessa grymt fina boxar, ska skaffa några stycken till barnen. =)






Vecka 34





Tiden går, och växer gör både bebis och jag. Helt i sin ordning alltså.
Det hickas en massa och liten är som vanligt igång nästan jämt, jag har fötter och händer som drar över magen och sparkar och tryck mot revbenen. Förvärkarna är många.


Barnet
Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.


Mamma
Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu.


Liiite avis.

Varje morgon kliver min sambo upp tidigare för att gå ut och gå, i riktigt rask takt.
Helt ärligt är jag förbannat avundsjuk, jag vill också gå! Jag älskar att promenera, jag älskar att gå - snabbt! Blir det ingen fin höst i år kommer jag gråta!

Jag kan inte minnas hur det är att gå och röra sig utan att ha ont, eller att ens existera utan någon smärta. Tur och glad är jag att det går över sen. Det kommer ju något underbart av det så man ska inte bara klaga men jag hade gärna bara kunnat njuta av min graviditet.

Ska vi bli sjuka nu

Åhåå nej, det orkar jag inte!
Jacob ligger redan med feber och förkylning, stackarn. Men det märks att han har upptäckt att det är lite synd om en när man är sjuk och att man blir lite extra ompysslad. Lite lyxigt sådär och mysigt.. Tycker jag med förstås då han gärna vill gosa och kramas hela tiden. En gullig upptäckt han gjort. Själv har jag börjat känna halsont ikväll. Tusan om jag också drar på mig en förkylning nu, jag hinner väl bli tvåbarnsmamma innan jag blir av med den!

Höst på ingång, eller? Regnar gör det också.

Läget under kontroll

Allt ska förberedas och stå klart och bara vänta på bebisen! Och nu äntligen börjar jag känna att jag har läget under kontroll.. Allt är i stort sätt inhandlat, från barnvagn och möbler till babytops och tvättlappar. Nu ska vi bara hämta hem vagn och bilbarnstol och ställa allt i ordning, sängen och vagnen ska bäddas och skötbordet byggas och laddas. Det får dock vänta ett par veckor till tror jag.
Jag ska också packa en förlossnings/BB-väska i förväg den här gången. Har en känsla av att jag inte kommer hinna det annars.. Det är mycket att tänka på.



Seven Pounds

..På TV1000 Drama!




En otroligt bra film.
Och så gör jag mig redo för att böla lite.. Känslig som man är. =) Det finns rum för en tår i nästan alla filmer.. tycker jag, till den här kommer fler.

Grannens unge låter som min

Min son har en jädra pipa och har sedan BB alltid skrikit och låtit högre än alla andra barn. Alltså lätt att urskilja. Men när grannens unge är ute och gråter flyger jag upp och tror att det är min.
Ja inte när han är hemma förstås, men som nu när han är ute med sin pappa - kanske på väg hem - har han slagit sig? (åh nej han blöder!) Eller när han är på dagis, dagis ligger nära och jag kan säkert lätt höra honom om han skulle vilja.

Det skär i hjärtat när ens barn gör sig illa. Mitt slutar slå varje gång jag hör min sons egendomliga stämma nära han slår sig. Jobbigt när någon för ovanlighetens skull låter något så när likt, men jag börjar lära mig nu.


Ny soffa?

Var på MIO och kika lite igår. "Emily vi ska bara titta nu" fick jag höra i innan vi kliv in. Javisst, jag ville mest se deras soffor, mattor och överkast som jag inom snar framtid planerar att byta ut.
Det slutade med att vi fastnade för en soffa som vi troligen oxå kommer köpa. (Jag svär att jag inte var ledande i det här beslutet) Hur som helst leder ju detta till att vi även behöver ett nytt soffbord och gärna matta med. ;) Great.


Nu går vi från vit soffa till svart, känns lite mer praktiskt när man har två barn kanske? Har tvättat sofftyg typ jämt de senaste tre åren.

Det är dock en beställningstid på 6-8 veckor.. = Lite knepigt.
Vi väntar ju också bebis om 6 veckor. Kan bli lite mycket med förlossning/hemkomst och samtidigt nya möbler som ska in och gamla som ska ut och helst bort (de ska färdas långt) kvickt.
Men allt löser sig. :)


Konsten att vänta barn

Det kan vara fruktansvärt tröttsamt att vara gravid. Då finns det bara en sak att göra - vila.
Vilar gör den blivande mamman bäst till lugn musik, svalkande fläktning och fotmassage.

Frukt och smekningar går också bra.


Ur boken "Konsten att vänta barn" En klockren liten bok.



Nu ska jag be om lite fotmassage innan jag hoppar, jag menar lägger mig försiktigt, i säng.
Natti!

Själv hela dagen

Jacobs farfar ringde igår kväll och frågade om han fick hämta lilleman på dagis idag. Hur underbart är inte det? Dem hade mycket egen tid när jag jobbade och antar att farfar saknar det lite. Gulligt. Dem trivs ihop. Jag undrar vad dem hittar på..

Så nu när jag har lite extra tid tänkte jag göra nåt onödigt som typ putsa lite extra nånstans. :)

Skönt från H&M

Hösten är på gång, lixom en ny garderob. Jag blir av med magen och kommer krympa allt eftersom. Kan vara skönt med kläder som inte sitter som smäck sådär i början. Men samtidigt ska det ju inte kännas som mammakläder. Hittade några mysplagg på HM som jag tycker om.





Snopet

Jag trodde jag var mycket tjockare om magen den här gången. Men enligt mina sf-mått var jag större min första graviditet. Kan inte för världen förstå hur det går ihop? Jag tycker magen ser mycket större ut, för att inte tala om hur jag känner. Naveln tittar ju ut mer dessutom. Märklit.
Antagligen har väl bebis mindre plats nu (eller så är han större =shit.) och därför känner jag mig sprickfärdig, ibland kan man tro att han tänker ta sig ut den vägen. Han är ju igång jämt. Fick en rejäl spark i revbenen när barnmorskan skulle känna hur liten låg. Snällt. Mörbultad mamma.

Nu blir det tätare MVC-besök fram till förlossningen. Det är nära nu =)



Den här bilden är bra häftig. Ungefär så här känner jag det.

Godnatt

Nu värker det precis överallt. Sängen väntar, MVC tidigt imorn med.

Ska bara ta ett par alvedon och en järntablett sedan bädda ner mig med två kuddar under huvudet, en stor kudde under benen, en något mindre kudde mellan knäna och slutligen en liten kudde under magen.
Yes dags att sova. God(?)natt


Bruna brända bullar

Jo det blev ju lite bullbak i eftermiddags/kväll.. Lyckades dock glömma av en plåt i ugnen och såg till att lilleman fick en dusch istället. Resultatet: svart.
Men det var naturligtvis inte mitt fel. =)


Bagare Bengtsson bor bakom berget, bakar bara bruna brända bullar.

Supersöta örngott

Diggar!







Dessa finns på mihi.se och kostar 299:-/par

Hänsynslösa idioter

Vad är det för människor som slänger sina vidriga cigarettfimpar i sandlådan på en lekplats?
Där är gungor, rutschkanor, klätterställningar samt hinkar och spadar överallt. Det säger väl allt - Ja det vistas barn här!
Sonen plockar upp en, tittar på den, kastar och säger "äckligt". För två år sedan hade han stoppat den i munnen.

Har vi inga bullar hemma?

- Nej, vi har inga bullar hemma.
- Varför inte?
- FÖR ATT JAG ÄLSKAR KANELBULLAR OCH KOMMER ÄTA UPP DEM!



Humöret svänger och tonläget vänder lätt. Kunde han inte bara förstå varför vi inte har bullar hemma?
Kanske jag ska baka i alla fall.. Bara en sats.. Smaka någon nybakad.. och sen frysa in resten.. ja.

Snyggt från Boomerang

Junior!
Grymt snygga chinos även för dem mindre. Och så en lika snygg piké till det.
Likt pappa, så fint.





Barntapeter

Ska sätta upp ny fondvägg i bebisens blivande rum, just nu sitter en svart tapet med stora svarta blommor (ja man ser blommorna). Jättesnygg men passar inte riktigt. Jag har letat som en tok på nätet efter en tapet jag har målat upp i huvudet, hittar den inte. Dock har jag hittat en annan som faller mig i smaken.



Den här heter Nova, tillverkare är Sandberg

Och jag tycker den är underbar!
Får se om jag hittar annat nu när jag äntligen lyckats övertala Joackim att följa med till colorama, annars blir det lätt den här.

9:30 på stan

Och där är jag och pensionärerna.
Traskar till bussen i min långsamma och lagom smärtsamma takt, stödbältet är på och jag har alldeles för mycket kläder på mig. Möter bara äldre människor och blir omkörd av en tant med rullator. Yay. Tanken på att jag kommer från sjukgymnastiken och vattengympa får mig inte att känna mig bättre direkt.. Promenaden till bussen är ungefär så lång som jag orkar, sitter på en bänk och väntar på bussen i 25 minuter istället för att göra nåt annat under tiden. Eller var det kanske bara bra att jag inte gick till torget och köpte med mig en pelargon och någon närproducerad grönsak kanske.

Nej jag har inte åldersnoja, jag är bara 25. Det är bara lite keligt.

Städmani?

Läser att man med bara några veckor kvar till förlossning kan drabbas av städmani, allt ska rensas, städas och sorteras. Städmani har jag visserligen jämt men när jag ser över min checklista på saker som ska göras innan baby-comes är jag benägen att hålla med.
Förutom allt som har med bebis att göra ska jag också kika igenom och greja med Jacobs alla kläder, rengöra fönster (inte jag), byta ut datorer, möblera om i skafferiet och greja med diverse viktiga papper.

Vattengymnastik för gravida

Ska jag testa imorn. Vet inte exakt vad det innebär, gymnastik för en som knappt kan röra sig? Vattnet gör en lättare visst och det ska vara anpassat för dem med bäcken- och ryggsmärtor.. Tycker mig bara se bilder på gravida kvinnor som ligger och flyter med magen ovan ytan och en annan gravid som går brevid och ler.
Tydligen är jag den enda gravida som anmält mig så jag undrar om jag ska ligga där och flyta i min ensamhet? Kanske skulle dem slå ihop passet med andra (med andra problem).. är det tanter då eller?
Känner mig lite skeptisk, just nu känner jag att allt sjå med att ta sig dit, sen dusch hit och dusch dit och på- och avklädning hela dagen och sen hem igen kommer ta mer av mina krafter än vad det här möjligen kan ge mig. Kanske jag kan få behålla strumporna på?
Nåväl jag måste la testa. ("Man måste smaka maten innan man kan säga att man inte tycker om!")

Någon som vart på vattengymnastik för gravida?

Allt tar sin tid

Jag upptäcker hela tiden hur jag går här hemma och grejar till hälften och startar små projekt utan att bli klar. I morse fick jag för mig att byta plats på mitt ljuslager. Ljusen kom inte längre än till matsalsbordet. Samma med tvätten, färdigvikt men inte inplockad i garderoberna.
Inte likt mig, undrar om det är orken som sviktar och sedan glömskan som slår in.
Ska försöka få upp nyckelskåpet idag också, borrmarkeringarna är klara för flera veckor sedan. :)

Allt tar sin tid säger dem.

Snålt med inlägg

Jag verkar har varit oerhört upptagen i helgen. Eller också har jag inte kommit in i det här än. Lite av varje skulle jag tro.
I lördags frossade vi i kräftor, eller att frossa i något över huvudtaget är duktigt svårt för mig just nu eftersom jag blir mätt av minsta lilla, sen iofs ganska snart hungrig igen. Antar att allt i magen har fått lämna rum för bebis och ligger klämt i nåt hörn nånstans. Det är härligt. Andningen går också bra.

Igår tog vi en snabb sväng till ikea och inhandlade skötbord och lite andra småpryttlar. En potatispress bland annat. Som jag tjatat, glömt och tjatat lite till. Så det vara bara att skynda hem och slänga ihop middag med pressad potatis, vi hade lax och sparris till också. Middagen fick vi avnjuta snabbt då lilleman ständigt tjatade om de utlovade pop-cornen. Vi hade hyrt Alvin och gänget 2 och skulle tillsammans se den men så snart pop-cornen var slut var filmen inte intressant längre och det slutade med att Joackim och jag satt kvar och diggade pipandet. "Går det bra att byta till engelska med text nu? Jag hör inte vad dem säger."

Nu ska jag så lyxigt lägga mig en stund och kladda ihop en lista för saker som ska göras innan bebisen kommer.

Men lyssna inte då!

Jag avskyr när man pratar med någon som man snart märker inte lyssnar för fem öre.
-Nej men jag står och pratar med bokhyllan här, kanske väggen därborta lyssnar.

gah!

Kikar in i garderoben

Och undrar vad jag ska ta på mig idag, som alla andra dagar tar det en evighet. Kikar lite bakom alla mammakläder och tar fram en rosa body med svarta brickar i storlek minimal. (Alltså ingen babybody) Men åh vad jag tyckte den var söt förra sommarn. Ställer mig framför spegeln och håller den framför mig.. Hur tusan har det här gått ihop?
Sambon ser mig, ler och säger -Men gumman du är gravid.
Jaha? Jo det förklarar ju en del.

Kroppen är ju bra faschinerande.

Lite tjockare igen..

Så här tjock är jag idag, i vecka 32.




Växer som vi ska det gör vi nog..

Så vad händer..?

Eller ja.. vad händer hos mig egentligen.. Jo, magen växer, typ synligt mycket för varje dag (det känns också). Faktum är att bristen på glamour är total när jag försöker leva med foglossning, ischias, sammandragningar och en för övrigt vild bebis i magen som älskar mina revben. Ibland har jag mindre ont, ibland mer eller oftast mer. Ibland kan jag gå och stå stundvis, ibland inte alls. För det mesta sover jag inte på nätterna och vilar istället stora delar av dagen, åtminstone när treåringen är på dagis. Sedan försöker jag vara världens bästa mamma och hitta på olika saker jag möjligen kan klara av just den eftermiddagen.

Det blir nog inte bara tal om graviditet till en början hät, utan även en släng klagomål. Med glimten i ögat, det går ju trots allt över sen. Men det blir kul..
Jag lever ett underbart liv.

Nu sätter jag igång..

..igen.
Senast jag bloggade var lite drygt tre år sedan.. Jag var gravid, sen höggravid och så kom miraklet och all tid för bloggande var slut. Nu börjar jag ungefär där jag slutade sist; gravid med 8 veckor kvar till underverk nummer två kommer till oss.
Som om jag skulle ha mer tid med två barn?
Jorå! Här kommer jag att dela med mig av bitar som händer hemma hos mig (säkert också lite utanför). Lär märkas vad det innefattar, troligen mycket familjeliv och barn.. Och graviditet till en början.

 

..att följa för familj och vänner som inte alltid befinner sig i vår närhet..


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0